Forår

Forårsnyheder

Foråret har meldt sin ankomst på kalenderen, selvom vi måske ikke mærker så meget til det lige i øjeblikket!

Det betyder også, at der er kommet nye forårsvarer på hylderne. Det gælder både vin, øl og chokolade – især med fokus på Påsken. Der er masser af chokolade-lækkerier fra både Xocolatl og Summerbird. Samtidig er der fyldt op med både påske-øl og naturligvis snaps til påskebordet.

Er du ikke til øl og snaps, så kan jeg varmt anbefale Solensis fra Gerard Bertrand. En klassiker fra det sydfranske – lavet på Grenache og Syrah. Masser af smag, med bl.a.  mørke kirsebær og brombær med noter af lakrids, kraftig smag med god afsluttende syre. En super ledsager til lammet til påskebordet.

Et andet alternativ kunne være enten Riesling eller Grüner Veltliner fra Stagaard i Østrig – to helt fantastiske hvidvine, som kan ledsage både påskelammet men også påskebuffeten.

Smagninger i april

  • 12/4: Ginsmagning på Scandic Bygholm Park kl. 18.30
    Vi smager 6 forskellige gin med garnish og tonic. Pris pr. person: 325,- inkl. dit smageglas: Riedel Pinot Noir Big O (værdi: 90,-)
  • 25/4: Vertias glasseminar på Scandic Bygholm Park kl. 18:30
    Vi smager forskellige vin i henholdsvis det rigtige glas og i de forkerte glas. Efter smagningen serveres en tapasanretning inkl. 1 glas vin. Pris. pr. person: 475,- inkl. dine 3 Veritas glas (værdi 585,-)

Jeg håber at se jer til smagningerne! Tilmelding kan ske i butikken eller herunder.

Den næste Selection smagning (torsdag den 4. april) er så småt i støbeskeen – fokus bliver økologisk vin. Det er gratis at deltage (dog skal der være et køb for min. 100,-), ellers koster det 40,- pr. person at deltage.

Sidst i denne måned afholder vi den første Gin & Rom festival i Horsens! Vinoble, Holte Vinlager og Vinspecialisten er gået sammen om at afholde en messe i Håndværkerforeningen, hvor vi gerne vil vise det store udvalg af både gin og rom i Horsens. Der er desværre udsolgt til arrangementet, men vi er klar på at gentage succesen til næste år!

Som nogle af jer nok ved, så har jeg været en tur i Chile på vinrejse – en helt igennem fantastisk oplevelse! Vi besøgte naturligvis Errazuriz, hvor vi fik rundvisninger på deres forskellige estates. Vi fik naturligvis også smagt på en masse af deres skønne vine – og jeg fortæller gerne en masse historier omkring turen. Så kom ned og få et lille glas Errazuriz!

Jeg håber at se jer i butikken – der er masser af spændende smagsprøver på både vin, gin, rom og chokolade. På gensyn!

Med venlig hilsen

Vinspecialisten Horsens v/ Anna-Mette